طراحی سایت با وردپرس از محبوبترین گزینهها برای کسب و کارهایی است که تصمیم گرفتهاند حضور آنلاین در اینترنت داشته باشند؛ این کار با راه اندازی وب سایت امکان پذیر است، اما از بین پلتفرمهای مختلف، وردپرس را انتخاب کردهاند، چرا که حداقل 30% کسب و کارهای اینترنتی را تشکیل میدهد.
طراحی سایت وردپرس نیاز به اطلاع از نکاتی دارد تا تجربه موفقی داشته باشید؛ چرا که برخلاف تصور افراد، صرفا راه اندازی وب سایت در پلتفرم وردپرس تضمین کننده موفقیت کسب و کار نیست. با ما همراه باشید تا 15 نکته طلایی را به رایگان آموزش ببینید.
1. پیدا کردن شرکت مناسب خدمات دهنده میزبانی وب سایت
این مورد به تنهایی نکات زیادی دارد، در هر صورت پیدا کردن خدمات دهنده میزبانی وب سایت برای وبسایت وردپرسی بسیار ضروری است تا وارد دنیای اینترنت شوید، ضمن اینکه باید منابع کافی هم در اختیار شما بگذارد تا ترافیک وب سایت را کنترل کرده و جلوی از کار افتادن آن را بگیرید.
2. از حالت دمو تم وب سایت دیدن کنید
بعد از اینکه تم وب سایت خود را انتخاب کردید، قبل از تأیید نهایی گزینه View Demo یا Live Demo را انتخاب کنید تا ببینید وقتی کسی وارد وب سایت شما می شود چطور به نظر می رسد و اگر دیدید که مطابق با سلیقه خودتان و مشتریان است و متناسب با پروژه کاری نیز هست، آن را انتخاب کنید.
3. پلاگین سئو نصب کنید
در طراحی سایت با وردپرس به سئو دقت کنید چرا که بدون آن رتبه خوبی در گوگل نمی گیرید و عملا از دور رقابت خارج میشوید. با نصب پلاگین سئو روند کاری خود را بسیار سریعتر کنید. این پلاگینها محتوا و کلمات کلیدی شما را آنالیز کرده و هر مورد فنی مورد نیاز را به همراه robots.txt مدیریت میکنند. پس از طراحی سایت با وردپرس کافیست به بخش WordPress Plugin Directory رفته و یک پلاگین یا افزونه سئو مثل افزونه یوست (Yoast) را دانلود کنید.
4. گوگل آنالیتیکس را نصب کنید
گوگل آنالیتیکس یا GA ابزار معروفی جهت بررسی عملکرد، ضبط دادهها و ارسال اطلاعاتی در مورد نحوه تعامل کاربران با وب سایت می باشد تا میزان موفقیت وب سایت شما را ارزیابی کند. این ابزار نسخه رایگان دارد و حتی می توانید آن را با پلاگین MonsterInsights گوگل نیز نصب کنید تا عملکرد فوق العادهتری داشته باشد. با نصب این پلاگین، پس از طراحی سایت وردپرسی میتوانید مستقیما از داشبورد وردپرس، اطلاعات خروجی بسیار مفید GA را دریافت کنید.
5. در انتخاب تم محتاط باشید
در وردپرس هزاران تم وجود دارند و باید در انتخاب آنها سختگیر باشید. نظرات سایر کاربران را بخوانید و موردی را انتخاب کنید که بیشترین تناسب را با کسب و کار شما داشته باشد و همچنین ریسپانسیو یا سازگار با موبایل نیز باشد؛ در غیر این صورت تجربه کاربری بسیار بدی را رقم زده و شدیدا توسط گوگل جریمه خواهید شد. ضمنا تم ساده انتخاب کنید تا سرعت وب سایت شما را کند نکند، زیرا سرعت بارگذاری سایت یکی دیگر از عواملی است که کاربران اصلا تحمل نکرده و تجربه کاربری را خراب میکند.

6. تصاویر خود را فشرده سازی کنید
پس از طراحی سایت با وردپرس، با فشرده کردن تصاویر، هم سرعت لود و عملکرد سایت بالاتر می رود و هم در فضای ذخیره سازی سایت صرفه جویی میشود. ضمنا سایتهایی که سریعا لود میشوند و سرعت بالایی دارند، هم موتور جستجو به آنها امتیاز مثبت میدهد و هم بخاطر رقم زدن تجربه و رضایت کاربری بالا دوباره امتیاز مثبت خواهند گرفت؛ به همین دلیل همیشه باید تصاویر و ویدیوها را فشرده سازی کرد. مثلا می توانید از Kraken.io، Image Resize و یا Optimizilla استفاده کنید که هم رایگان هستند و هم کار با آنها ساده است و حتی نیاز به دانلود نرم افزار هم ندارید.
7. تعداد پلاگینها زیاد نباشد
پس از طراحی سایت با وردپرس میتوانید با پلاگینها یا افزونهها قابلیتهای متعددی به سایت اضافه کنید، بجز اینکه تم انتخابی شما چنین ویژگیهایی داشته باشد. از طرفی هم وجود پلاگینهای زیاد مثلا برای داشتن فرم تماس، چت لایو و غیره، سرعت سایت را کند میکند و حتی شاید امنیت وب سایت را هم به خطر بیندازد، پس فقط پلاگینهایی را نصب کنید که واقعا به آنها نیاز دارید.
پلاگینها را افراد مختلف میتوانند بسازند و در نتیجه کیفیت همه آنها یکسان نیست و باید نظرات سایر کاربران و مسائل امنیتی آنان چک شود.
8. از Gravatar استفاده کنید
پس از طراحی سایت وردپرسی حتما از Gravatar یا آواتار شناخته شده جهانی استفاده کنید تا عکس کاربری شما را وارد اکانتتان کند، تا با این کار هم بهتر و قویتر در ذهن مخاطبین خود نقش ببندید و هر زمان و هر جایی که پست گذاشتید در کنار بیو و وقتی کامنت گذاشتید در کنار کامنت شما نمایش داده شود. این نوع آواتار با وردپرس سازگاری داشته و تنها کافیست در وردپرس وارد بخش Profile Picture Section شده و روی لینک وب سایت Gravatar کلیک کنید و سپس هر عکسی که مایل هستید را آپلود نمایید و آن را به ایمیلی که موقع ثبت نام حساب کاربری در وردپرس تعریف کردهاید وصل کنید.
9. بروز و آپدیت شده باشید
وردپرس همیشه با ارائه آپدیتهای جزئی (هر 2 هفته یکبار) و اصلی (تقریبا یکبار در ماه) سعی میکند تا امنیت پلتفرم خود را تضمین کند و در معرض باگهای مخرب قرار نگیرد و عیبهای گزارش شده را نیز رفع نماید. برای آپدیت کردن پلاگینها، تمها و حتی نسخه وردپرس کافیست به بخش داشبورد رفته و روی گزینههای Update Now در جلوی هر بخش کلیک کنید تا اگر آپدیت جدیدی منتشر شده نصب گردد. البته حتما قبل و بعد از آپدیت، نسخه بکاپ یا پشتیبان از سایت خود بگیرید.
10. مدیریت کردن کامنتها
پس از طراحی سایت با وردپرس توجه داشته باشید که بخش کامنتها روشی عالی برای ارتباط برقرار کردن با مشتریان و مخاطبان محسوب میشود، لذا پس از طراحی سایت با وردپرس از طریق بخش ادمین، سپس رفتن به بخش تنظیمات، بخش Discussion و انتخاب گزینههای مدنظر، تغییرات لازم را اعمال کنید. مثلا اینکه برای بعضی از صفحات، امکان کامنت گذاری را غیر فعال کنید یا برخی کاربران نتوانند کامنت بگذارند و غیره.
11. از درج موارد اضافه در محتوا پرهیز کنید
حین طراحی سایت وردپرسی گزینههای زیادی هستند که میتوانید از بین ویجتهای فانتزی، بنرها، تبلیغات و غیره انتخاب کنید، اما شاید به اندازهای که برای شما جذابیت دارد خوانندگان با آنها احساس راحتی نداشته باشند. شلوغ کردن سایت حواس خواننده را از مطالعه محتوا پرت میکند و شاید حتی نخواهد که در وب سایت شما باقی بماند. پس تا حد امکان موارد اضافی را از نوار جانبی و فوتر وب سایت حذف کنید.

12. پرمالینک یا لینکهای ثابت وردپرس خود را ادیت کنید
پرمالینکها همان لینکهای ثابت هستند، مثل آدرس وب سایت یا آدرسهای پستهای وبلاگ شما. پس از طراحی سایت وردپرسی، این پلتفرم هر پست جدیدی که منتشر میکنید یک پرمالینک برای آن میسازد، ولی تنظیمات پیش فرض آن اصلا مناسب سئو نیستند؛ به همین دلیل بهتر است که از طریق بخش داشبورد وردپرس، وارد بخش تنظیمات شده و روی پرمالینک کلیک کنید، سپس ساختارهای مختلفی هستند که میتوانید از بین آنها انتخاب کنید که از نظر ما Post Name بیشترین سازگاری را با سئو دارد.
13. به امنیت وب سایت خیلی اهمیت بدهید
هنگام طراحی وب سایت با وردپرس، مسأله امنیت باید یکی از اولویتهای فکری شما باشد و به همین دلیل گفتیم آپدیت نگه داشتن وب سایت برای رفع اشکالات و ایرادها و جلوگیری از فعالیت هکرها ضروری است، اما موارد دیگری هم هستند؛ به همین دلیل توصیه میکنیم که برای وب سایت خود گواهینامه SSL یا لایه سوکت امن بگیرید، از وب سایت خود دائما نسخه پشتیبان تهیه کرده و پلاگین امنیتی مثل وردفنس (WordFence) نصب کنید.
14. از تگهای عنوان و متن جایگزین تصویر یا متن alt استفاده کنید
تصاویر ماهیت اصلی وب سایت را میسازند، پس در طراحی سایت با وردپرس به آنها دقت کنید؛ چرا که تعامل خوانندگان را حفظ کرده، نکات کلیدی را بولد میکند و سایت را از حالت بی روحی و کسلی جدا می سازد. متن alt کمک میکنند که اگر بازدید کننده از اسکرین ریدر یا صفحه خوان استفاده میکند یا به هر دلیلی تصاویر در وب سایت لود نمی شوند به خواننده بگوید که تصاویر در مورد چه چیزی صحبت می کنند. در طراحی وب سایت وردپرسی، این متنها باید مختصر و مفید بوده و اطلاعات ضروری را منتقل کنند. دقت کنید که گوگل تصاویر شما را نمیبیند و فقط از روی عناوین و متن alt قضاوت میکند.
15. هنگام طراحی سایت با وردپرس از تصاویر ویژه و تأثیرگذار استفاده کنید
حتما از تصاویر تأثیرگذار برای پستهای خود استفاده کنید که به شکل تصاویر بند انگشتی یا thumbnail در کنار پست شما در سایر صفحات ظاهر میشوند یا اینکه به سایت یا شبکههای اجتماعی دیگری وصل هستند. وقتی پیش نویس پست جدید را در وردپرس باز میکنید، در نوار سمت راست باید بخشی به نام Set Features Image وجود داشته باشد. روی آن کلیک کرده و تصویر مدنظر خود را آپلود کنید. در این حالت نیز باید از متن عنوان و متن alt مناسب استفاده نمایید.
جمع بندی مطالب
توجه داشته باشید که 15 نکته گفته شده برای طراحی سایت با وردپرس بسیار ضروری هستند و سه مورد:
- انتخاب بهترین خدمات دهنده میزبانی وب
- نصب افزونه یا پلاگین سئو
- آپدیت نگه داشتن پلاگینهای وب سایت و وردپرسی
از همه مهمتر هستند.
طراحی سایت با وردپرس باید بسیار حرفهای باشد، برای اینکه چنین طراحی حرفهای داشته باشید میتوانید با بهترین شرکت طراحی سایت وردپرسی یعنی شرکت رایان همکاری داشته باشید. کافیست شرایط کلی را از طریق شماره تلفن های 44289422 – 44289462 سؤال کنید و یا اینکه به آدرس اینترنتی https://rayanitco.com/website-design-with-wordpress مراجعه نمایید.